Trikketanker

I dag, på en full trikk på vei gjennom Gamlebyen i Oslo, så jeg ut av vinduet og innså at vi alle er mennesker. Nå har jeg vært klar over det faktum at vi alle tilhører arten homo sapiens ganske lenge, det er ikke det. Men det slo meg plutselig at alle er født som små barn, vokser opp, eventuelt får en familie, og til slutt dør. Trikkesjåføren min, med grå bart og en sint rynke mellom buskete øyenbryn har vært en liten gutt en gang. Kanskje han hadde en sinte rynke midt i ansiktet som liten også, men han var ihvertfall akkurat det. Liten. Like liten og ung som jeg føler meg nå, yngre enn det, bitteliten.

Jentene som står i en klynge ved trikkedøra, i matchende uggs og imponerende mengder mascara skal kanskje bli mødre en dag. De skal lære bittesmå mennesker å møte verden. En dag sitter de kanskje på et sykehjem og slurper i seg sviskejuice og nekter å ta medisinen de blir tildelt av en sykepleier. Kanskje fordi de ikke vil følge ordre gitt av noen så unge. Det er så rart.

Og jeg, jeg skal kanskje bli voksen selv en dag også. Jeg skal være i arbeid, kanskje ha barn å forsørge. Tanken på at jeg i det heletatt kan reprodusere er skummel nok fra før.

Også tenker jeg; slik tenkte kanskje den gamle damen som sitter ved siden av meg også, en gang, for lenge siden. «En dag blir også jeg gammel». Og så satt hun plutselig på 18-trikken en dag, med burgunder ullkåpe, perler i ørene og hvite krøller i et lite rede på toppen av hodet. Bare sånn plutselig.

18 responses to “Trikketanker

 1. Eg like dine tankevekkane fine trikketanker ^^, OG Nydelige bilder! :D
  DU e så herlige du!!

 2. Åh. Det var fint å lese!

 3. Om/når jeg en dag flytter til Oslo, så skal jeg sitte på trikk minst en gang i uken og håpe på at jeg får slike hyggelige tanker som plutselig slår meg.
  :D

  • Fantastic Frida

   Det er jo så utrolig fint å bo et sted man bare kommer seg til via trikk; man må kjøre trikk hver dag! Eeevig mye trikk. Men det er finfint.

 4. Åh, så fint skrevet :)

 5. Bra tanka, dæ jer enn indre ro, samtidigt så ting føles litt mærr… ekta?
  Kult innlegg.

 6. Akurat slike tanker har jeg også tenkt en del på – spesielt i det siste. Har blitt enda flere av dem nå etter at jeg fikk baby… Satt faktisk her om dagen og snakket med min kjære, og vi synes begge det er rart å tenke på at feks diktatorer og andre mindre hyggelige mennesker også har vært små uskyldige babyer en gang…
  Kjekt med trikk, og kjekt med trikketanker :-) Ha en fin dag.

  • Fantastic Frida

   Jeg glemmer av og til at alle folk, er ja, folk. Blir nesten litt satt ut av å tenke på at joda, alle har vært halvpubertale tenåringer en gang, at til og med professorene på skolen min har måttet lære seg å knyte skoene en gang. Men, jeg liker å tenke på slik. Også liker jeg å kjøre trikk da. Takk forresten :)

 7. Du skriver så bra, det er alltid fint når du kommer med et nytt innlegg!

 8. Et av dine beste innlegg, fantastisk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s