Valgets kvaler, og det som hører til

«Som sosialantropolog har du hele verden som interessefelt. Sosialantropologer utvikler teorier og analyser gjennom studier av kultur og samfunn verden over, og har fått en viktig rolle som formidlere av kunnskap mellom ulike kulturer.

Er du interessert i hva folk tenker eller gjør i andre land? Eller i ulike miljøer i Norge? Har du noen gang lurt på hva som er felles menneskelig og hvorfor vi likevel er forskjellige? Da er kanskje antropologi noe for deg!»

«Har du noen gang lurt på hvorfor noen lever i luksuriøse villaer mens andre havner på gata, eller hvorfor rengjøringspersonell ofte har bakgrunn fra fattige land?

Sosiologien, som kan defineres som studiet av mennesker i samfunn, kan gi deg innsikt i denne type spørsmål. Sosiologi søker å fortolke og forklare hvordan mennesker blir formet av samfunnsforhold, og samtidig hvordan samfunnet endres som resultat av menneskelig samhandling.»

Før sommeren trår til og jeg kan kjenne hvilepulsens glede spre seg, må jeg bestemme meg for en fordypning i utdanningen min. Og jeg står mellom to fag. Det er slikt man kan skylde seg selv, når man studerer noe som er tverrfaglig. En dag kommer valget. Også sitter man der da, og lurer på om man skal følge det valget som bærer størst del av hjerte og litt hjerne, eller det som inneholder mest fornuft og en liten bit følelser. Skal man tenke på alt som kommer den grusomme dagen man må erklære seg litt voksen og se etter jobb, eller skal man ta for seg av det som virker håpløst men helt fantastisk? Åh, jeg vet vel egentlig. Men så vet jeg ikke helt likevel.

Bildene er fra Kenya 2009 og Sri Lanka 2010.

7 responses to “Valgets kvaler, og det som hører til

  1. Jeg vet. Sosant is the shit. Go for it!

  2. savner bildestedene!!!! men vet hva du mener….har samme problem. Politikk, økonomi, sosant….

    • Fantastic Frida

      Jaaae, praie et fly og dra ned til Sri Lanka igjen? Har jo dykkerlappen og billappen, må kunne koble sammen litt kunnskaper og klare å fly også.

  3. Lykke til med valget! Ække enkelt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s